Terapi og Hesteassisteret pædagogik

Terapi og Hesteassisteret pædagogik med islænderridning i naturen.

Terapi med heste i samspil med naturen vil give dig eller dit barn de redskaber I fremadrettet kan bruge til at opnå indre ro i alle situationer. 

Idet Hestenes nervesystem ligner vores og hesten er som flugtdyr designet til at reagere på nervesystemer. Derfor vil hesten reflektere på evt. blokeringer, ubalancer eller konflikter i kroppen på os. Kroppen vil begynde at producere kærlighed- og fredshormonet Oxytocin og lykkehormonet Serotonin, som begge opæder stresshormonet cortisol, der langsomt nedbryder kroppen. Desuden skifter det Autonome nervesystem (det ubevidste) fra det Sympatiske nervesystem, der handler om bevægelse og “action“ til det Parasympatiske nervesystem, som handler om ro, hvile og genopbygning

I en tid hvor det kan være sværere at være barn, teenager, ungt  eller sågar voksen menneske end nogensinde før, er det vigtigt at skabe et godt grundlag for at opnå et stærkt selvværd og en fornuftig selvtillid.

Jeg arbejder ud fra Hesteassisteret pædagogik, hvor hesten er det fælles tredje. (Michael Husen)

Jeg er udannet Socialpædagog. Hvor hesten har været mit bachelorprojektet “Hesteassisteret pædagogik mod stress.“

Det vil kunne give dig modet på nytænkning og en oplevelse ud over det sædvanlige. Hvor det specielt vil kunne støtte dig i dine udfordringer med Evt. lavt selvværd, stress og angst.

Det at arbejde med heste i naturen, er en helt unik mulighed for at kunne styrke, fremme og berige dig i at lære at samarbejde med en hest, det er som at plante et fremtidig livsfrø. Samtidigt vil det også lære dig noget omkring ansvarlighed, da du har ansvaret for hesten flere gange ugentligt

Du kan have uforløste traumer, som blokerer for din livskvalitet Og glæden her i livet eller glæden i dit job/skole.

Hestene er i stand til at se os, som vi er. De er et genialt spejl, som reflekterer vores følelser, tanker og spændinger. I samværet med hestene har vi mulighed for at blive styrket i en klar, tydelig, kærlig og kraftfuld udmøntning af vores intentioner.

Heste søger harmoni, så de kan opfylde deres basale behov som at spise, hvile og lege. De vil derfor forsøge med deres krop at finde/genskabe harmoni, hvis de mærker disharmoni i deres nervesystem. Under udviklingen af hjernen har mennesket udviklet neocortex i en sådan grad at vi bruger vores tænkende hjerne til det meste. Hestene derimod har ikke udviklet neocortex i samme grad som mennesket, hvilket betyder, at de ikke kan reflektere om f.eks. fortid og fremtid, som vi kan. De har derimod bevaret en stærk kontakt til deres krop. 

Hesten er altid i nuet. Derfor vil de også reagere kropsligt på mødet med ubalancer. Hestene reagerer f.eks. ved at skrabe, ryste på hovedet eller mimre med mulen, gå, løbe eller stå helt stille.
På den måde sætter vi tankerne på stand-by og arbejder direkte i og med kroppens bevægelser og sansninger. De fleste mennesker længes efter det store nu, nærvær og efter at slippe tankemylder, stress og jag. Det er her Hesten er vores bedste guide.

Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE